Mezoterapi Uygulamaları
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, kozmetik dermatoloji ve estetik tedavide yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Latince meso (orta) ile terapi (tedavi) kelimelerinden türetilmiş bir kavramdır ve Türkçe karşılığı orta deri tedavisi şeklindedir.
Mezoterapi uygulamasında çeşitli vitaminler, mineraller, enzimler ve aminoasitler derinin orta tabakasına enjekte edilir. Bu şekilde kan dolaşımı ile lenf dolaşımının düzenlenmesi ve bölgesel problemlerin ortadan kaldırılması amaçlanır.
İşlemde kullanılan maddeler ile uygulama şekli ise kişinin isteklerine ve sorunlarına göre düzenlenir.
Mezoterapi Ne İşe Yarar?
Mezoterapi işleminde ihtiyaca yönelik farklı ilaç karışımları kullanılır, bu ilaçlar sorunlu bölgeye göre değerlendirilir. İlaç karışımları tek başına ya da farklı maddelerden oluşacak şekilde düzenlenir.
Maddelerin cilde verilmesi sayesinde cilt altındaki elastin ve kolajen yapılarının uyarılması sağlanır. Bu şekilde bölgedeki dolaşım sistemi düzenlenir ve bağışıklık sistemi bu maddelere cildi yenileyerek yanıt verir.
Seanslar halinde düzenlenen mezoterapi uygulamasında doğru oranda ve içerikte ilaçların kullanılması önemlidir.
İnsan cildi belirli bir yaşa kadar yenilenmeye devam eder, bunun için gerekli olan vitamin ve mineralleri kendi kendine üretir. Ancak belirli bir yaştan sonra bu yenilenme durur ve sonuç olarak bazı cilt problemleri ortaya çıkmaya başlar.
Mezoterapi işleminde, cildin temel yapı taşı olan bu maddeler cilde geri verilir ve bu sayede cildin parlaklık, canlılık ve esneklik kazanması sağlanır. Özellikle yaşlandıkça cildin nem oranını kaybetmesi ve kuruyarak kırışmaya başlamasına engel olur. Cilt hücrelerini yenileyerek tedavi eder. Ayrıca cilt altındaki protein ve aminoasit yapılarını yeniler ve bu yapıların cildi beslemesini sağlar.